Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na mučan prizor izmučenog psa naišli su prolaznici u Sarajevu. Nakon što su psu sanirane rane ustanovljeno je kako je bio poliven vrućim uljem.


Stravičan i šokantan napad na psa lutalicu dogodio se nedavno u Sarajevu kada su ga nepoznate osobe polile vrelim uljem. Psa su prolaznici odveli najbližem veterinaru gdje su mu opekline i rane sanirane, no to ne mijenja na činjenici da se ovakvi monstruozni činovi događaju prečesto.

>> Ubijaju iz dosade, ali zato što su žrtve slabije

Vezani članci Sukob migranata i policije kod Sarajeva Drama kod Sarajeva: Policija pokušala prebaciti vođu klana u drugi kamp, migranti ih žestoko napali Čopor pasa lutalica, ilustracija Kaos na ulicama Sarajeva: Psi lutalice napadaju ljude, u mjesec dana ugrizli 31 osobu

'Koristeći se izgovorom da država i nadležni organi ne rade ništa po pitanju uklanjanja pasa lutalica s ulica, građani sve češće uzimaju stvari u svoje ruke pa životinje ispred svojih kuća i zgrada truju te polijevaju kiselinom i vrelim uljem', piše Klix.ba.

U Sarajevu doista postoji problem s napuštenim životinjama koji mora biti što prije riješen. Nadajmo se da će se rješavanja tog problema uhvatiti organi vlasti prije no što se ponovi još jedan ovakav napad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook