Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sarajevo: Hrvatu iz BiH 15 godina zatvora zbog ratnog zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zenici osudio je u petak Hrvata iz Bosne i Hercegovine Dominika Ilijaševića Comu na 15 godina zatvora proglasivši ga krivim za sudjelovanje u ratnim zločinima.

Ilijašević je tijekom rata u BiH bio zapovjednik postrojbe Maturice iz sastava Hrvatskog vijeća obrane (HVO) a optužnica ga je teretila za zločine nad bošnjačkim civilnim stanovništvom počinjene na području Kiseljaka, Kreševa, Vareša i Stupnog dola.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

Suđenje Ilijaševiću trajalo je gotovo šest godine a on je tri
godine proveo u pritvoru.

Ilijašević je ranije pred Županijskim sudom u Sarajevu bio optužen i za sudjelovanje u atentatu na pokojnog doministra unutarnjih poslova Federacije BiH Jozu Leutara no tih je optužbi oslobođen.

Nakon izricanja presude pred zeničkim sudom Ilijašević je izjavio da je ona nepravdena i politički motivirana.

Njegov odvjetnik najavio je ulaganje žalbe na presudu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene