Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama obećao pomoć

Samoa: Broj mrtvih u tsunamiju popeo se na 155

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tsunami koji je u utorak opustošio otoke Samoa u južnom Pacifiku odnio je najmanje 155 života, po novom izvješću koje su objavile mjesne vlasti, strahujući da bi se taj broj mogao popeti i na dvjesto.

Kako je objavio Crveni križ, neovisna država Samoa, na zapadu otočja, najgore je prošla u tsunamiju, nakon kojega je potvrđena smrt 155 osoba. 'Još tragamo za nestalima, ali ne vjerujem da je itko preživio', rekao je Guretti Wulf iz Crvenoga križa. 'Broj žrtava će sigurno rasti jer još pronalazimo trupla, a neka nisu ni registrirana prije nego su zakopana', rekao je jedan dužnosnik.

Pročitajte i ovo Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo? Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

>> Broj poginulih u tsunamiju na Samoi popeo se na 150

Vodeni zidovi visoki gotovo 8 metara obrušili su se na arhipelag koji obuhvaća neovisnu državu Samou i Američku Samou. Američki predsjednik Barack Obama proglasio je izvanredno stanje za Američku Samou i obećao je 'brz i odlučan' odgovor. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene