Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peruanski šamani okupili su se jučer u glavnom gradu kako bi izveli duhovni ritual koji će poništiti proročanstvo Maja o smaku svijeta 2012. godine.


Šamani, odjeveni u tradicionalne nošnje, pozvali su drevne Inka bogove kako bi ih zamolili da promijene proročanstvo za koje mnogi vjeruju da će 21. prosinca 2012. donijeti kraj svijeta.

Vezani članci Potres u Peruu (Foto: AFP) - 3 Snažan potres magnitude 8 rušio kuće i škole, poginula najmanje jedna osoba: "Nismo mogli hodati, stvari su padale" Potres u Peruu (Foto: Screenshot/emsc-csem) Potres od 8 stupnjeva pogodio Peru: "Cijeli hotel se tresao", "Bilo je zastrašujuće!"

'To se neće dogoditi, svijetu neće doći kraj. Loše stvari poput mržnje, bijesa i osvete se bliže kraju. Rađa se novi, duhovniji svijet mira i ljubavi', kazao je Juan Osco, šaman sa Anda.

U tradicionalnom ritualu koji uključuje bacanje cvijeća, tamjana i lišća koke šamani su pozitivnu energiju poslali svjetskim liderima Baracku Obami i novom sjevernokorejskom vođi Kim Jong-unu.

Također su predvidjeli da će predsjednica Argentine Cristina Fernandez i predsjednik Venezuele Hugo Chavez pobijediti rak.