Obavijesti Video Pretražite Navigacija
San o neovisnosti

'Ako banda ne ispuni obećanja otkrit će da nema gore osvete od prezrene nacije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škotska će na kraju biti neovisna od Londona, izjavio je u petak odlazeći čelnik Škotske nacionalne stranke Alex Salmond, manje od dva mjeseca otkako je većina Škota izglasala ostanak u 307-godišnjoj uniji s Engleskom.

'Škotska će biti neovisna nacija', rekao je Alex Salmond u govoru na stranačkom skupu u Perthu, 725 kilometara sjeverno od Londona. 'Iz poraza će se roditi buduća pobjeda', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za neovisnost nikad više Škota Kuha u Velikoj Britaniji, škotska premijerka oštro poručila: "Škotska se želi vratiti u Europsku uniju kao samostalna država" Slika nije dostupna Odluka krajem 2014. Potpisan sporazum o referendumu za odcjepljenje Škotske

Nakon što su Škoti s 55 posto prema 45 posto izabrali ostanak u Ujedinjenom Kraljevstvu, britanski premijer David Cameron izjavio je da je pitanje škotske neovisnost rješeno za ovu generaciju.

No od referenduma 18. rujna, škotski nacionalisti zahtijevaju od triju glavnih britanskih stranaka da ispune predreferendumska obećanja o većim ovlastima Škotske.

Vođa nacionalista: 'Škotska će biti neovisna za 20 godina'

'Ako Westminsterska banda ne ispuni obećanja iz kampanje, otkrit će da nema gore osvete od osvete prezrene nacije', istaknuo je Salmond.

Britanska vlada najavila je da će veće ovlasti Škotskoj odobriti nakon nacionalnih izbora u svibnju 2015. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene