Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječenje u Beogradu

Mladić je 2009. primao kemoterapiju, izašla snimka njegove ćelije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Miloš Šaljić tvrdi da posjeduje medicinsku dokumentaciju koja dokazuje da je Mladić od travnja do srpnja 2009. godine bio na liječenju u jednoj beogradskoj bolnici.

Šaljić tvrdi da je Mladić tada čak i operiran, te da je primao i kemoterapiju. Za B92 je izjavio kako je te podatke i dokumente u ponedjeljak dobio od jednog agenta CIA-e.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Mladićev odvjetnik je rekao kako se radi o državnoj bolnici, ali da ne želi otkriti kojoj. Dokumentaciju je kaže, predao Specijalnom sudu.

'Radi se o državnoj bolnici u Beogradu koja je vrlo značajna. Ali neću reći o kojoj se bolnici radi, jer ne želim ljudima raditi probleme. Za sada moram čuvati izvor, ali sam dokument bez zaglavlja klinike, dao sudu na uvid. Obećali su da će provjeriti postojanje takve bolesti kod Mladića, ali do toga nije došlo', rekao je Šaljić za B92.

'Iz te dokumentacije proizlazi da je bio podvrgnut kemoterapiji i da je bio na liječenju od 12. travnja do 18. srpnja 2009. godine. Znači puna 3 mjeseca i u tom je periodu i operiran', bio je još precizniji odvjetnik za bijeljinsku BN televiziju. Dodao je i kako je dijagnoza 'vrlo ozbiljna, čak preozbiljna', te da Mladić nije trebao biti izručen Haaškom sudu.

Na internetu se pojavila snimke Mladićeve ćelije. Prema pisanju Reutersa, na raspolaganju će mu biti brojni televizijski programi i tiskovine, tako da će moći biti informiran o događanjima. Na raspolaganju mu je i informatička oprema za pripremanje svoje obrane, a u potpunosti je pokrivena zdravstvena skrb kao i mogućnost rekreacije. Na raspolaganju mu je i telefon, no pristup internetu neće imati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene