Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak nije raketni napad

Saleh ozlijeđen u eksploziji podmetnute bombe u džamiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh ozlijeđen je prošlog tjedna u eksploziji bombe podmetnute u džamiji koja se nalazi u sklopu predsjedničke palače, a ne, kako se isprva vjerovalo u raketiranju, rekli su danas američki i arapski dužnosnici za Reuters.

Još nije poputno jasno je li bombu podmetnuo netko 'izvana' tko je imao pristup džamiji ili netko iz kruga Salehovih bliskih suradnika.

U eksploziji je smrtno stradalo sedam osoba, teže su ozlijeđeni neki visoki dužnosnici, a Saleh je odmah prebačen na liječenje u Saudijsku Arabiju. Od tada mediji objavljuju kontradiktorna izvješća o njegovu stanju - neki navode kako je riječ o manjoj ozljedi, a drugi kako je Saleh u životnoj opasnost zbog, po život opasnih opeklina koje je navodno dobio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Misija Aspides Njemačka fregata isplovila prema Jemenu: "Trajna eskalacija nasilja čini vojnu misiju neophodnom" hutisti - 3 Prijetnja Hutisti kane srušiti dio interneta? ''Takvu akciju mogu izvesti samo dvije zemlje''

Uzrok eksplozije podmetnuta bomba?

Jemensko veleposlanstvo u Washingtonu u srijedu je izvijestilo da je Salehovo stanje stabilno te da se iz dana u dan poboljšava. Prema prvim izvješćima nakon Salehova ranjavanja, mediji su, pozivajući se na izjave jemenskih dužnosnika objavili kako je eksplozija posljedica raketnog napada, no američki i arapski dužnosnici, koji su željeli ostati anonimni, novinarima su kazali kako dosadašnja istraga navodi na zaključak da je uzrok eksplozije podmetnuta bomba.

The New York Times piše da Sjedinjene Države bespilotnim letjelicama i borbenim zrakoplovima u tajnim operacijama napadaju uporišta Al-Kaide u Jemenu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene