Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi prestanak sukoba

Jemen: Bivši predsjednik Saleh pozvao na politički dijalog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Jemena Ali Abdulah Saleh pozvao je u petak sve strane u Jemenu na politički dijalog radi okončanja sukoba u zemlji.

Dijalog između Jemena i Saudijske Arabije, koja gotovo mjesec dana provodi zračne udare na Hutije, mora se voditi pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda u Ženevi, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pet zračnih udara Arapska koalicija bombardira Sanu i Aden Slika nije dostupna Najviše mrtvih u Sani Jemen: Više od 1000 mrtvih, nastavljeni udari na šijite

Koalicija koju vodi Saudijska Arabija je najavila u utorak da završava s operacijama u Jemenu, ali je saudijski glasnogovornik rekao da će snage nastaviti s napadima na Hutije bude li potrebno.

Jemen: Više od 1000 mrtvih, nastavljeni udari na šijite

"Pozivam sve strane u sukobima u svim pokrajinama da prekinu borbe i vrate se pregovorima", naveo je Saleh u priopćenju.

Saleh je rekao da je spreman na pomirenje sa svim stranama koje mu se protive od 2011. On je pozvao sve aktiviste, al-Kaidu i pobornike predsjednika Abd-Rabu Mansur Hadija da se povuku iz Adena i predaju vlast vojsci i lokalnim vlastima.

Snage odane Salehu, koji je odstupio 2011., bore se s Hutijima protiv Hadijevih pristaša. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene