Srpska policija, ilustracija
Srpska policija, ilustracija Foto: Afp

Mladić (24) iz Vojvodine u svibnju prošle godine šakama je zatukao vlastitu majku i zakopao je u dvorištu. Klupko zločina počelo se odmotavati kad je njegov otac, koji godinama ne živi s obitelji, pokušao doći do smrtnog lista pokojne i shvatio da je službeno živa.


Tužiteljstvo u Zrenjaninu odredilo je pritvor muškarcu (24) iz Bačkog Gradišta jer sumnjaju da je u svibnju 2019. ubio svoju majku. 

Vezani članci Slovenski policajac, ilustracija Policija objavila detalje stravičnog pokolja kod Ljubljane - Nazvala ih sestra zbog nasilnog brata. Malo kasnije nazvao je brat: "Sve sam ih ubio, naoružan sam" Policija, BiH, ilustracija U središtu Mostara ubijen nekadašnji zapovjednik HVO-a Marko Radić Maka

Zakopao ju je u dvorištu obiteljske kuće. Kako piše Blic, majku je šakama udarao po glavi dok nije preminula. Ekshumaciju tijela žene su obavili 19. veljače ove godine. 

"Na temelju utvrđenih činjenica, a nakon saslušanja osumnjičenog od strane zamjenika javnog tužitelja, proizilazi da je osumnjičeni neutvrđenog dana u svibnju 2019. godine u Bačkom Gradištu u obiteljskoj kući prilikom svađe, svojoj majci zadao više udaraca šakom po glavi uslijed čega je oštećena preminula. U namjeri da prikrije izvršenje ovog kaznenog djela, okrivljeni je tijelo zakopao u dvorištu kuće, a o događaju nije obavijestio nikoga sve do dana otkrivanja" prenosi Blic zrenjansko tužiteljstvo.

Osumnjičenom je određen pritvor zbog opasnosti od bijega i mogućnosti utjecaja na svjedoke, ali i zato što način izvršenja i težina posljedica kaznenog djela uznemirili javnost. 

Mladić je navodno tijekom uhićenja govorio da mu je majka umrla prirodnom smrću te da nije imao novaca da je sahrani nego ju je zamotao u deku i zakopao u dvorištu. 

Prije toga je susjedima rekao da mu je majka umrla u bolnici u Novom Sadu te da je njeno tijelo preuzela rodbina iz Kule te da je tamo sahranjena. Neko vrijeme je u znak žalosti nosio crni flor. 

Klupko se počelo odmotavati kada se mladićev otac, koji je napustio obitelj i od 2017. živi u Njemačkoj, počeo raspitivati gdje mu je supruga sahranjena. Pokušavao je doći i do smrtnog lista kako bi se mogao ponovo oženiti. U nadležnim institucijama otkrio je da mu se supruga i dalje vodi kao živa. Njegov sin uhvaćen je u laži i uhićen.