Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sadam bi radije da ga strijeljaju, nego objese

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svrgnuti irački diktator Sadam Husein izjavio je u srijedu kako bi radije da ga strijeljaju, nego objese ako bude osuđen na smrt za zločine protiv čovječnosti.

"Kao Iračaninu, savjetujem vam da ako budete u prilici izreći smrtnu kaznu...upamtite da je Sadam vojnik i u tom slučaju presuda bi se trebala izvršiti strijeljanjem, a ne vješanjem", rekao je Sadam sucu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veze s Irakom Njemačka obavještajna služba platila Haiderov posjet Sadamu? Slika nije dostupna Sadamov ortak Bivši Sadamov šef diplomacije osuđen na smrt

Nekadašnji irački predsjednik pojavio se u srijedu na sudu prvi put nakon štrajka glađu i boravka u bolnici, vidno mršaviji i ljutit što je u sudnicu doveden mimo volje.

"Dovoden sam pred sud izravno iz bolnice, protiv moje volje", rekao je Sadam.

Svrgnuti diktator dao je kratku izjavu počevši citiranjem Kurana, a nakon toga njegov branitelj počeo je iznositi završnu riječ.

Sadam je zadnji put u sudnici bio 19. srpnja kada je glavni tužitelj zatražio smrtnu kaznu zbog njegove uloge u ubijanju šijitskih muslimana u Dujailu, nakon pokušaja atentata na Sadama 1982. godine.

U bolnicu je prebačen 17. dana štrajka glađu koji je Sadam počeo u znak protesta protiv suđenja i slabe sigurnosti braniteljskog tima, a nakon ubojstva trojice svojih odvjetnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene