Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD zabrinut zbog stanja u Venezueli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države pridružile su se zabrinutosti međunarodne zajednice zbog zatvaranja jedine nezavisne nacionalne TV postaje u Venezueli i pozvale vladu predsjednika Huga Chaveza na poštivanje konvencija o ljudskim pravima i slobode izražavanja.

"SAD se pridružuje izrazima zabrinutosti međunarodne zajednice zbog zatvaranja jedine nezavisne televizijske mreže u Venezueli s nacionalnom pokrivenošću 27. svibnja. (...) Sloboda izražavanja je temeljno ljudsko pravo i bitan element demokracije", kaže se u priopćenju State Departmenta.

Pročitajte i ovo Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde HMS Trent - ilustracija Teritorijalni spor Zaoštrava se novi sukob: Velika Britanija šalje ratni brod

Državno tajništvo SAD, pozvalo je vladu Venezuele da se pridržava svojih obveza prema Općoj deklaraciji o ljudskim pravima i Inter-Američkoj demokratskoj povelji, te da načini zaokoret od politike kojom se ograničava sloboda izražavanja. 

Osim SAD-a, zbog zatvaranja TV postaje RCTV (Radio Caracas Television) prosvjedovale su Europska unija, Inter-Američka komisija za ljudska prava, Senat SAD, čileanski Senat, Europski parlament, Reporteri bez granica, Inter-Američki novinarski savez, Human Rughts Watch i drugi, a odluka je izazvala masovne prosvjede u Venezueli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene