Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od terorizma

Sve stroža kontrola, toner 'visoko rizična' prtljaga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države uvele su strože mjere sigurnosti za prtljagu u putničkim zrakoplovima nakon terorističke bombaške urote koja je skovana u Jemenu.

Svaki teret koji je označen kao 'visoko rizičan' bit će zabranjen, uključujući tonere za printer teže od 454 grama, u prtljazi koja se predaje za teretni prostor i onoj koja se unosi u kabinu zrakoplova, na domaćim letovima i međunarodnim letovima za SAD.

Pročitajte i ovo Ljubav koja nadilazi vrijeme Pokrovitelj Generali Ljubav koja nadilazi vrijeme: Kako uz pomoć financijskog plana zaštititi najmilije i usaditi dobre navike Joe Biden Brza akcija Agenti Bidenove tajne službe pucali na tri osobe! S njima bila predsjednikova unuka: "Vjerujemo da nitko nije pogođen"

>> SAD razmjestio bespilotne letjelice u Jemenu za napade na Al-Kaidu

Teret označen 'visoko rizičnim' bit će dodatno skeniran, a međunarodni poštanski paketi bit će pojedinačno skenirani i moraju imati ovjeru registrirane poštanske službe.

Prema novim pravilima, SAD je zabranu ulaza tereta iz Jemena proširio i na teret iz Somalije. Obamina administracija surađuje sa zrakoplovnim tvrtkama na planu osiguranja brže dostave teretnica (dokumenti u teretnom prometu) vlastima, kako bi se omogućilo dodatno vrijeme za pregled sadržaja pošiljke prije nego što zrakoplov stigne u SAD, rekla je ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano.

'Kao i uvijek, sigurnost i zaštita Amerikanaca naš su prioritet', rekla je Napolitano u priopćenju. Američki, europski i jemenski istražitelji surađuju kako bi otkrili više pojedinosti o terorističkoj uroti koja je spriječena prošloga mjeseca, ali je izazvala međunarodnu paniku. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene