Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova teroristička prijetnja

SAD upozoravaju: Pripazite na ljudske implantate - bombe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militanti iz podružnice Al Kaide u Jemenu razmatraju planove kirurške ugradnje eksplozivnih naprava u tijela potencijalnih bombaša samoubojica, vjerojatno ciljajući na zrakoplovne kompanije, rekli su američki dužnosnici.

Ti obavještajni podaci o Al Kaidi Arapskog poluotoka (AQAP), najopasnijoj podružnici skupine, nagnali su Obaminu administraciju da u posljednjih nekoliko dana upozori strane vlade, te dužnosnike američkih i međunarodnih zrakoplovnih kompanija, da se teroristi mogu pokušati ukrcati u zrakoplov s eksplozivom skrivenim u njihovim tijelima, navodi The Wall Street Journal u online izdanju.

'To je više nego težnja. Oni to pokušavaju izvesti', rekao je američki dužnosnik. Ministarstvo domovinske sigurnosti nije upozorilo na konkretnu urotu, rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney. No mogućnost da militanti nose bombe koje su im kirurškim zahvatom ugrađene u tijelo tražit će dodatne sigurnosne mjere u zračnim lukama u SAD-u i inozemstvu s kojih se polijeće za američke destinacije, upozorila je američka Uprava za sigurnost prometa (TSA) u priopćenju.

Carney je kazao kako su teroristi u više navrata pokazali interes da iskušaju nove tehnike prikrivanja eksploziva. 'Činjenica da teroriste zanima pronalaženje načina da nas napadnu prilično je očita. Naše sigurnosne procedure su višestruke, a mi ih sve vrijeme prilagođavamo terorističkoj prijetnji', rekao je Carney. Američki dužnosnici postaju sve zabrinutiji zbog urota koje dolaze iz Jemena, gdje su narodni ustanak protiv autoritarnog režima i plemenski sukobi stvorili sigurnosni vakuum u kojem pripadnici Al Kaide slobodnije djeluju. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odrekli se al-Qaide Sirijsko krilo al Qaede pokorilo se ISIL-u Slika nije dostupna Međunarodna tjeralica Interpol traži 'Bijelu udovicu': Je li sudjelovala u napadu u Keniji?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene