Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teretana, sauna, bazen...

Luksuzom protiv džihada: Ovako Saudijci rehabilitiraju pripadnike Al Qaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi koncept rehabilitacije militanata Al Qaide pokrenuli su Saudijci. Oni se protiv džihada bore luksuzom.

Saudijska Arabija dosjetila se novog koncepta kojim će militante Al Qaide pokušati odvratiti od džihada. Temeljni koncept rehabilitacijskog centra u Rijadu je - luksuz. Tako su zatvorenicima na raspolaganju sauna, teretana, bazen i wellness centar koje mogu koristiti između savjetovanja sa stručnjacima, piše AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojska pravde Što je Džaiš al-Adl, militantna skupina zbog koje su se sukobili Iran i Pakistan? Slika nije dostupna Osuda i kazna Rekli su joj da je grešnica i nevjernica: Dobila je 40 udaraca bičem zbog minice

Ovu rehabilitacijsku ustanovu pokrenuo je Centar princa Mohammeda bin Nayefa kako bi se pobrinuli za ekstremiste koji su prije sedam godina sudjelovali u smrtonosnim napadima u kojima je više od 150 ljudi poginulo. U centru ima mjesta za 228 zatvorenika, a ovakvu rehabilitaciju čeka njih čak 3000.

>> Potvrđena smrt čelnika Al Qaide!

Između ostalog, zatvorenici svakodnevno pohađaju predavanja o islamu kako bi se riješila bilo kakva pogrešna shvaćanja onoga što piše u Kuranu. Ako dobiju pohvale za dobro vladanje, dobit će i dvodnevnu 'pauzu' koju mogu provesti sa suprugama. 'Kako bismo se borili protiv terorizma moramo im dati intelektualan i psihološki balans kroz dijalog', kaže Said al-Bishi ravnatelj ovog rehabilitacijskog centra.

Iako su neki pripadnici Al Qaide uspješno prošli rehabilitaciju te se nakon puštanja nisu vratili starom načinu života, ima i onih kojima rehabilitacija i nije puno značila. Jedan od takvih je i Saeed al-Shehri koji je nakon izlaska iz ovog centra postao zamjenik šefa Al Qaide za Arapski poluotok.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene