Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećena bolnica

VIDEO: Tornado sravnio sve pred sobom, 89 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažan tornado koji je pogodio grad Joplin u jugoistočnom Missouriju odnio je dosad 89 života.

Gradonačelnik grada Mark Rohr kazao je kako je tornado sravnio sve pred sobom u središtu grada u liniji od 9.6 kilometara dužine i 800 metara širine.  Da bi stvari bile još gore, tornado je oštetio i bolnicu St. John's Regional Medical koju su morali evakuirati. Po prvim podacima izvještavalo se o 30 smrtno stradalih u Joplinu te o jednoj osobi smrtno stradaloj u Minneapolisu. No, lokalne vlasti su potvrdile kako je broj žrtava u Joplinu narastao na 89, a stotine ljudi je ozlijeđeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Ukrajini VIDEO Bitka za Bahmut se nastavlja: ''Nećemo ostaviti nijedan komad svoje zemlje neprijatelju'' Slika nije dostupna Razoran tornado VIDEO: Šokantne snimke Joplina iz zraka, grom pogodio dva spasioca

>> VIDEO: SAD u jednom danu pogodilo rekordnih 312 tornada!

Joplin je grad od 50 tisuća stanovnika i pretpostavlja se da je broj stradalih veći. Udaljen je nekoliko kilometara od Kansasa i Oklahome, pogođen je tornadom u svoj svojoj snazi, ističe dnevni Springfield News-Leader.Guverner Jay Nixon pozvao je Nacionalnu gradu u pomoć, a reagirao je i predsjednik Obama koji je angažirao Federal Emergency Management Agency i zahvalio je svima koji pružaju pomoć unesrećenima.

Ovo e samo jedan u nizu tornada koji su posljednjih mjeseci poharali SAD i odnijeli stotine života. U priloženom videu pogledajte razmjere uništenja koje je tornado ostavio iza sebe.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene