Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki State Department ogradio se od izjave Williama Montgomerya o neizbježnom raspadu Bosne i Hercegovine te ponovo izrazio snažnu potporu punoj integraciji BiH u NATO i Europsku uniju.


Glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley je na redovnoj tiskovnoj konferenciji izjavio kako je državna tajnica Hillary Clinton tijekom nedavnog posjeta Sarajevu potvrdila snažnu američku potporu integraciji BiH u NATO i EU. 'Nastojimo BiH pomaknuti do točke u kojoj je u potpunosti integrirana, i kao država, a zatim u Europi', rekao je Crowley dodavši kako SAD podupire proces u kojem BiH ima mogućnost ulaska u NATO.

Vezani članci Ilustracija Migrantski kampovi u BiH postaju nova žarišta, u susjednoj se Srbiji eksplozija zaraze nastavlja Željko Komšić Komšić u pismu upućenom EU-u optužio Hrvatsku i Srbiju da se miješaju u unutarnja pitanja BiH

>> Montgomery: Raspad BiH je neizbježan

Dužnosnik State Departmenta je već ranije kazao kako je riječ stajalištu privatnog građanina, a ne američkog dužnosnika. 'Montgomery je privatni građanin koji ima pravo na svoje mišljenje', izjavio je. Na Montgomeryjeve izjave reagiralo je i američko veleposlanstvo u BiH, istaknuvši da taj bivši diplomat ne govori u ime vlade SAD-a. 'Naša pozicija u BiH dobro je poznata i nepromijenjena. SAD u cjelosti podupire suverenitet i teritorijalni integritet BiH', priopćilo je američko veleposlanstvo.