Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govorio kao privatni građanin

SAD se zbog BiH ogradio od Montgomeryja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki State Department ogradio se od izjave Williama Montgomerya o neizbježnom raspadu Bosne i Hercegovine te ponovo izrazio snažnu potporu punoj integraciji BiH u NATO i Europsku uniju.

Glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley je na redovnoj tiskovnoj konferenciji izjavio kako je državna tajnica Hillary Clinton tijekom nedavnog posjeta Sarajevu potvrdila snažnu američku potporu integraciji BiH u NATO i EU. 'Nastojimo BiH pomaknuti do točke u kojoj je u potpunosti integrirana, i kao država, a zatim u Europi', rekao je Crowley dodavši kako SAD podupire proces u kojem BiH ima mogućnost ulaska u NATO.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Ilustracija Analiza State Departmenta Stanje u BiH: Nasilna ekstremistička ideologija i regionalne nacionalističke skupine glavni su izvor potencijalne terorističke prijetnje

>> Montgomery: Raspad BiH je neizbježan

Dužnosnik State Departmenta je već ranije kazao kako je riječ stajalištu privatnog građanina, a ne američkog dužnosnika. 'Montgomery je privatni građanin koji ima pravo na svoje mišljenje', izjavio je. Na Montgomeryjeve izjave reagiralo je i američko veleposlanstvo u BiH, istaknuvši da taj bivši diplomat ne govori u ime vlade SAD-a. 'Naša pozicija u BiH dobro je poznata i nepromijenjena. SAD u cjelosti podupire suverenitet i teritorijalni integritet BiH', priopćilo je američko veleposlanstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene