Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predatori su razmješteni

SAD razmjestio bespilotne letjelice u Jemenu za napade na Al-Kaidu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države rasporedile su bespilotne letjelice Predatore u Jemenu u potrazi za operativacima Al-Kaide, ali još nisu pribjegle raketnim napadima jer nemaju provjerene obavještajne podatke o mjestima gdje se nalaze pobunjenici, izvijestio je The Washington Post, pozivajući se na američke dužnosnike.

Korištenje bespilotnih letjelica dio je kampanje protiv Al-Kaide Arapskog poluotoka (AKAP), koja je preuzela odgovornost za nedavne neuspješne napade s eksplozivom u poštanskim paketima, koji su mogli imati katastrofalne posljedice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ulazak 30.000 vojnika SAD proširuje program zračnog nadzora Afganistana Slika nije dostupna Radi proučavanja Rusija će kupiti izraelske bespilotne letjelice

>> Bivši pripadnik Al-Kaide dao ključne dojave o pošiljci iz Jemena

Američki dužnosnici rekli su za Post da Predatori patroliraju na nebu iznad Jemena već nekoliko mjeseci u potrazi za vođama i operativcima AKAP-a.

Nakon što su izloženi napadima jemenskih oružanih snaga i američkih krstarećih raketa ranije ove godine, čelnici AKAP-a 'povukli su se u podzemlje, rekao je visoki dužnosnik Obamine administracije.

Korištenje američkih bespilotnih letjelica u Jemenu naglašava duboko oslanjanje SAD-a na ono što je postalo najvažnije oružje protiv Al-Kaide i drugih terorističkih skupina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene