Pucnjava u Aurori (Screenshot: Reuters)
Pucnjava u Aurori (Screenshot: Reuters)

Pet osoba je ubijeno a pet policajaca ranjeno u petak poslijepodne u predgrađu Chicaga, nakon što je napadač otvorio vatru u industrijskom skladištu u Aurori, izjavili su policijski službenici.


''Imamo napadača na aveniji Archer. Ovo je događaj u tijeku. Molimo vas da izbjegavate ovo područje'', objavila je policija na Twitteru.

Vezani članci Policija na Dunavu, ilustracija (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Muškarac i dijete ispali iz čamca na Dunavu: Spasila ih policija i utvrdila da je 28-godišnjak pijan Madraci (Foto: Screenshot/YouTube) Svi su u čudu promatrali najezdu madraca, tko bi rekao da su selice

Napadač je ubijen a policija je priopćila da je bio zaposlen u industrijskom kompleksu u Aurori, gradu 80 kilometara udaljenom od Chicaga. Ranjeni policajci su zbrinuti u lokalnoj bolnici i njihovo stanje je stabilno.

Predsjednik Donald Trump je informiran i prati stanje u Aurori, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

Zaposlenik pucao u kolege

John Probst, koji je bio u zgradi u vrijeme pucnjave, izjavio je za ABC 7 Chicago da je prepoznao napadača kao suradnika u tvrtki Henry Pratt, osnovanoj 1901. godine, koja dizajnira ventile i upravljačke uređaje koji se koriste u energetskim sustavima. Rekao je da je vidio ubojicu "kako trči niz prolaz" s pištoljem na kojem je bio pričvršćen zeleni laser.

Vidio je jednu osobu koja je upucana i "prilično je krvarila." Vjerovao je da su drugi u uredu također upucani. Rekao je da su on i još jedan suradnik istrčali kroz stražnja vrata i da je čuo još pucnjeva kada je izišao, piše New York Times.

U blizini se nalazi škola. Na Facebook stranici škole objavljeno je kako nikoga iz škole ne puštaju kako ne bi stradao u pucnjavi koja se odvija u tvornici u blizini.

Ozljeđeni premješteni u bolnice

U trenutku pucnjave brojni su policajci bili na terenu, tražili još potencijalnih napadača, a tvornicu su nadlijetali helikopteri. Reporteri su javili da je u blizini tvornice i nekoliko vozila hitne pomoći.

Presence Mercy Medical Center u Aurori primio je tri pacijenta, rekao je glasnogovornik. Dvojica su liječena, a treća je helikopterom prebačena u drugu bolnicu.