Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

13 godina od napada

SAD: Prisjetili se poginulih u napadu 11. rujna 2001.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao i proteklih godina polagano su izgovarana imena poginulih u donjem dijelu Manhattana.

Političari, visoki dužnosnici i članovi obitelji žrtava okupili su se u četvrtak u New Yorku, Washingtonu i u Pennsylvaniji kako bi se prisjetili 3000 poginulih u napadu Al Kaide na SAD 11. rujna 2001.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Napad na svećenika u Sydneyju Novi napad u Sydneyju UZNEMIRUJUĆE Svećenik napadnut tijekom mise: Izboden nekoliko puta nožem, čuli su se krici u prijenosu uživo

Članovi obitelji žrtava napada polagano su, kao i proteklih godina, poput molitve izgovorili imena poginulih u donjem dijelu Manhattana, od Gordona Aaamotha do Igora Zukelmana. Čitanje imena prekidano je četiri puta, čime se podsjetilo na vrijeme udara četiriju zrakoplova, te još dvaput da bi se podsjetilo na vrijeme kada se srušio najprije sjeverni, a zatim i južni toranj Svjetskoga trgovačkog centra (WTC).

Sveto mjesto za Amerikance otvoreno u New Yorku

Na komemoraciji su, među ostalima, bili i guverner države New York Andrew Cuomo, newyorški gradonačelnik Bill de Blasio te bicši gradonačelnici Michael Bloomberg i Rudy Giuliani.

Predsjednik Barack Obama održao je govor u Pentagonu na privatnoj komemoraciji na kojoj su bili članovi obitelji 184 poginulih u napadu na sjedište ministarstva obrane SAD-a u Arlingtonu.

'Trinaest godina nakon što je mala skupina ljudi koji mrze cijeli svijet skovala urotu u nastojanju da nas slomi, Amerika i dalje stoji uspravno i ponosno', rekao je među ostalim američki predsjednik.

Jedina komemoracija otvorena za javnost danas je održana u Shanksvilleu, gdje se srušio oteti zrakoplov na letu 93 tvrtke United Airlines. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene