Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama najavio veto

SAD: Prihvaćen zakon o privremenom financiranju vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnički dom američkog Kongresa, u kojem većinu imaju republikanci je odobrio privremeni proračunski zakon kojim bi se osiguralo financiranje vlade za tjedan dana a vojske do kraja fiskalne godine, iako se većinski demokrati u Senatu tome protive, a predsjednik Barack Obama je najavio veto na zakon.

Republikanski prijedlog zakona prihvaćen je s 247 glasova za i 181 protiv, uglavnom zahvaljujući potpori republikanskih kongresnika. Glasovanje je bio zadnji pokušaj Kongresa da se spriječi privremena obustava rada državne uprave, koja prijeti po isteku roka sadašnjeg privremenog finaciranja u petak u ponoć. Izgledi da dođe do obustave rada vlade u četvrtak popodne čine se sve većima, izvijestila je TV mreža Fox News.

Čelnik senatske većine Harry Reid i predsjednik Predstavničkog doma John Boehner nastavljaju pregovore u Bijeloj kući s predsjednikom Obamom i potpredsjednikom Joeom Bidenom.
Republikanci su prvotno predložili da se proračunski rashodi o ovoj godini smanje za 61 milijardu dolara, u odnosu na potrošnju 2010. Demokrati su predložili rezanje rashoda za 33 milijarde dolara, a pregovarači nastoje postići kompromis na 40 milijardi dolara ušteda, navodi Fox News.

Pročitajte i ovo Soba za saslušanja u američkom Senatu Seks-skandal potresa Ameriku Dvojica muškaraca snimila seks u Senatu, jedan je pozirao na sve četiri na stolu: "Više nije zaposlen" Mitch McConnell Nije prvi put VIDEO Senator se ponovno zamrznuo tijekom presice: "Žao mi je, trebat će nam minuta..."



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene