Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačavanje vojne prisutnosti

SAD poslao vojsku na granicu Sirije i Jordana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Leon Panetta potvrdio je da je SAD poslao svoju vojsku na jordansko-sirijsku granicu.

SAD želi pojačati svoju vojnu prisutnost u slučaju da se građanski rat u Siriji, koji traje već oko godinu i pol, prelije izvan granica te zemlje.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja"

'Tamo imamo skupinu vojnika koji pomažu u uspostavljanju stožera i jačanju veze između SAD-a i Jordana kako bismo mogli reagirati na moguće posljedice onoga što se događa u Siriji', rekao je Panetta tijekom današnje konferencije ministara obrana članica NATO-a u Bruxellesu.

>> Turska prijeti Siriji: Nastavite li pucati, odgovorit ćemo još žešće!

Dodao je da SAD i Jordan zajedno prate situaciju s kemijskim i biološkim oružjem te kako SAD Jordanu pomaže u zbrinjavanju sirijskih izbjeglica.

Međutim, navode da SAD pomaže Jordanu ranije su, prije Panettine potvrde, kao neistinite odbacili jordanski časnici, čije je izjave prenijela državna novinska agencija Petra. SAD je inače u svibnju ove godine u Jordanu održao vojnu vježbu u kojoj je sudjelovalo 12 tisuća vojnika iz više zemalja, a dužnosnik američkog ministarstva obrane rekao je da su upravo neki od njih sada poslani na granicu sa Sirijom. (Agencija VLM) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene