Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odjeci Newtowna

SAD: Pobornici oružja žele u svaku školu staviti naoružanog policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka NRA (National Rifle Association) poziva na uvođenje naoružanih policajaca u sve škole diljem SAD-a ne bi li se spriječio novi masakr poput onoga u Newtownu prošli tjedan.

Predstavnici NRA-e nakon tjedan dana su komentirali oružani pohod Adama Lanze na osnovnu školu u Newtownu. Lobist ove udruge, Wayne LaPierre, na tiskovnoj je konferenciji izjavio kako 'neki novi Adam Lanza već planira napad na neku drugu školu'. 'Jedino što može zaustaviti lošu osobu s pištoljem jest dobra osoba s pištoljem', rekao je LaPierre i okrivio video igrice, filmove i glazbu za nasilje kojem su djeca izložena iz dana u dan, prenosi Huffington Post.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić stiže i iz Rusije Vučić: "Srbija se ubrzano naoružava. Naručili smo 80 Lazara, 112 Miloša... Zaostajemo za susjedima" Ilustracija Europski šitit "Moramo biti iskreni prema ljudima": Moćni europski lider poručio da Europi treba nuklearno oružje

>> Obama građanima: Trebam vašu pomoć...

'U utrci prema dnu mnogi konglomerati natječu se međusobno kako bi šokirali i uvrijedili sve standarde civiliziranog društva donoseći u naše domove još otrovniju mješavinu nepromišljenog ponašanja i kriminalne okrutnosti', komentirao je LaPierre.

LaPierre je rekao i kako NRA radi na programu sigurnosti u školama koji će se temeljiti na postavljanju naoružanih dobrovoljaca u svaku školi.

Njegovu su pressicu u nekoliko navrata prekidali prosvjednici s transparentima na kojima optužuju NRA-u za ubojstva djece. Inače, NRA broji čak 4,3 milijuna članova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene