Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuju otpužbe o upletenosti

SAD osudio ubojstva iranskih znanstvenika kao terorizam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
State Department je u ponedjeljak je odbacio optužbe Irana o američkoj upletenosti u atentate na dvojicu iranskih znanstvenika.

State Department je osudio napade na njih kao djela terorizma. 'Mi osuđujemo djela terorizma gdje god da se dogode, a više od toga, mi nemamo nikakve informacije o tome što se dogodilo', rekao je glasnogovornik State Departmenta na traženje da komentira optužbe predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada da Izrael i zapadne vlade stoje iza napada na iranske znanstvenike.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod" Screenshot Zastrašujuća neman VIDEO Otkrivena divovska anakonda iz Amazone: Teška je 200 kilograma, a glava joj je veličine ljudske

>> Atentati na znanstvenike: Iran optužuje Mossad i CIA-u

>> Iranski nuklearni znanstvenik ubijen u atentatu, drugi ranjen

Ahmadinedžadov ured u priopćenju je optužio 'cionistički režim' za atentat u kojem je ubijen nuklearni fizičar prof. Madžid Šariari, a u odvojenom napadu je ranjen prof. Ferejdun Abasi, fizičar specijaliziran za lasere koji radi za ministarstvo obrane.

Ministar unutarnjih poslova Mostafa Mohamad Najar, rekao je da su Mossad i CIA, izraelska i američka obavještajna služba, odgovorni za atentate u Teheranu na dvojicu iranskih znanstvenika. Američka TV mreža CBS u svom je večernjem dnevniku u ponedjeljak ocijenila da se radi o 'starteškom udarcu' iranskom nuklearnom programu.

Sastanak oko nuklearnog programa

Glasnogovornik Crowley je na brifingu za novinare također rekao da Sjedinjene Države još uvijek čekaju na potvrdu Irana da je spreman sastati se s dužnosnicima velikih sila oko svog nuklearnog programa. 'Mi smo ponudili datum. Ponudili smo mjesta Iranu i čekamo potvrdu Irana da su datumi u redu i lokacija prihvatljiva', rekao je glasnogovornik State Departmenta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene