Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srećom, nema žrtava

Vojska izgubila cepelin koji otkriva raketne napade, bili primorani dizati lovce F-16

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cepelin se oteo kontroli i izazvao potpuni kaos.

Visokotehnološki američki vojni cepelin projektiran da otkriva raketne napade oslobodio se u srijedu i izazvao kaos dok je lebdio od savezne države Marylanda u Pennsylvaniju vukući iza sebe 3 km dugačak kabel i izazvavši prekid opskrbe električnom energijom za tisuće građana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čovjekov najbolji prijatelj Sokol ga je volio: "Nakon punih pet godina ga je prepoznao! Da ste vidjeli koliko se obradovao..." Izbori u SAD-u: Trump ne odustaje - 2 "izbori su bili pošteni" Dužnosnici Pennsylvanije traže od suca da odbaci Trumpovu tužbu zbog "nejasnih i neutemeljenih navoda"

Američka vojska je podigla u zrak dva naoružana borbena lovca F-16 da promatraju dok je cepelin putovao u civilni zračni prostor nakon što se otkinuo kratko nakon podneva sa sidrišta u Aberdeen Proving Groundsu, kompleksu američke kopnene vojske 64 km sjeveroistočno od grada Baltimorea u Marylandu.

VIDEO NASA i Pentagon ovaj cepelin nazivaju budućnošću!

Srušio se u dva dijela nekoliko sati kasnije u Montour Countyju u Pennsilvaniji, reklo je novinarima Zapovjedništvo obrane sjevernoameričkog zračnog prostora (NORAD).

Pad prvo repa a onda i ostatka cepelina nije prouzročio štete ili žrtve, rekao je mornarički kapetan Scott Miller.

Tvrtka za opskrbu električnom energijom PPL Electric Utilities Corp rekla je da je oko 17.800 potrošača bez struje u Columbia Countyju u Pennsylvaniji uz još 9.000 u Schykill Countyju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene