Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Skupina glupana'

SAD: Još dva agenta Tajne službe dala ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još dva agenta američke Tajne službe dala su ostavke zbog skandala u Kolumbiji vezano uz druženje s prostitutkama, javili su službeni izvori.

Od petorice agenata dvojica su oslobođena optužbi, dvojica su napustila tajnu službu, a peti je još u postupku. Šest agenata već je ranije napustilo agenciju zbog navodnog neprimjerenog ponašanja ranije ovog mjeseca u Cartageni pred dolazak na summit američkog predsjednika Baracka Obame.

"Tajna služba provesti će punu, temeljitu i poštenu istragu ovog slučaja i neće oklijevati poduzeti odgovarajuću akciju ako dobije neke nove informacije", rekao je u priopćenju zamjenik direktora Paul Morrissey.

Predsjednik Obama rekao je da se radi o "skupini glupana" a da velika većina agenata svoj posao obavlja časno. "Ti momci su izvanredni. Oni štite mene, štite Michelle, naše djevojčice, naše dužnosnike širom svijeta", rekao je Obama. "Skupina glupana ne bi smjela odvući pažnju s onoga što oni rade", rekao je Obama.

Incident s prostitutkama dogodio se prije Obamina dolaska u Cartagenu na summit Amerika. Agenti koji su išli kao prethodnica osiguranju navodno su doveli skupinu prostitutki u hotel u kojem su odsjeli, a u kojem je trebao boraviti i Obama.

Američka Tajna služba odmah je opozvala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, a skandal je proširen i na vojnike iz osiguranja koji su predmet posebne istrage. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala" Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene