Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SAD i Ujedinjeni narodi pojačali su pritisak na afganistansku vladu da dopusti istragu sve većeg broja navoda o namještanju predsjedničkih izbora koji su održani 20. kolovoza.


Jedan zapadni diplomat rekao je za novinsku agenciju dpa da su zapadne misije u Afganistanu vrlo zabrinute zbog navoda o prijevari te da pokušavaju uvjeriti predsjednika Hamida Karzaija da se ne miješa u istragu pritužbi koju provodi neovisno izborno povjerenstvo.

Vezani članci Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Ovjeravali bjanko zadužnice i varali trgovačka društva od kojih su naručivali robu bez ikakve namjere plaćanja Brigadni general Perica Turalija (Dnevnik.hr) U Kabul otputovao hrvatski tim kriminalističke vojne policije, istražuju okolnosti napada u kojem je poginuo Josip Briški

>> Karzai vodi na izborima

CNN javlja, prenoseći izjavu jednog dužnosnika američkog State Departmenta, da su se veleposlanik SAD-a u Afganistanu Karl Eikenberry i dužnosnici UN-a jučer kasno navečer sastali s Karzaijem i pozvali ga da dopusti povjerenstvu da istraži navode protiv vlade koje je iznio Karazijev glavni protivnik na izborima Abdulah Abdulah. Povjerenstvo je priopćilo u nedjelju da je Karzai osvojio 48,6 posto glasova, a Abdulah 31,7 posto nakon prebrojanih glasova s gotovo 75 posto birališta. (Hina)