Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelomični rezultati

Karzai vodi na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afganistanski predsjednik Hamid Karzai ostao je u nedjelju na čelu predsjedničkih izbora u Afganistanu s 48,6 posto glasova, a slijedi ga njegov glavni protivnik Abdulah Abdulah koji je dobio 31,7 posto glasova, prema novim djelomičnim rezultatima.

Brojke koje objavljuje na kapaljku od 25. kolovoza Nezavisno izborno povjerenstvo pokazuju tek tendenciju jer se odnose samo na 74,2 posto glasačkih ureda raspršenih po cijeloj zemlji, ili 4.519.166 glasačkih listića.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu"

Prema prethodnoj objavi rezultata koja se odnosila na malo više od 60 posto glasačkih mjesta, Karzai je dobio 47,3 posto glasova proglašenih valjanima, nasuprot 32,6 posto za Abdulaha. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene