Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Castro prognozirao

'SAD će uskoro narediti NATO-u da pokrene invaziju na Libiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države uskoro će narediti NATO-u da pokrene invaziju na prosvjedima pogođenu Libiju kako bi preuzeo nadzor nad naftnim poljima te zemlje, predviđa bivši kubanski čelnik Fidel Castro.

'Ono što je meni potpuno očito jest da vlada Sjedinjenih Država nije nimalo zabrinuta za mir u Libiji i da neće oklijevati dati nalog NATO-u da pokrene invaziju na tu bogatu zemlju, možda i za nekoliko sati ili nekoliko dana', napisao je 84-godišnji Castro.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Ilustracija EUFOR Althea NATO u susjednu zemlju šalje bataljun rezervnih snaga: "To je važna odluka za gašenje secesionističkih ideja"

>> Castro kaže da je predao dužnosti predsjednika Partije

Castro nije u potpunosti objasnio zašto misli da će skoro doći do invazije NATO-a na Libiju ali je rekao da je nafta temelj velikog dijela moći SAD-a. Castro se suzdržao od donošenja suda o libijskom čelniku Moameru Gadafiju koji nasiljem suzbija prosvjede i samo je rekao da će biti potrebno vremena da se ustanovi što je istina u mnogim medijskim izvješćima o pobuni u Libiji. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene