Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

SAD bi ovoga tjedna, vjerojatno u utorak, trebao staviti na svoj popis terorista Frontu Al-Nosra, skupinu džihadista koji se bore u Siriji a optuženi su za udruživanje s Al-Kaidom, piše u američkom službenom dokumentu.


U administrativnoj bilješci od 20. studenoga, koju potpisuje državna tajnica Hillary Clinton, jučer objavljenoj online, na stranici Saveznog registra američke vlade, koja bi trebala biti objavljena u utorak, Fronta Al-Nosra ili Džabhat Al-Nosra proglašena je 'stranom terorističkom organizacijom'.

Vezani članci Slika nije dostupna SAD za diplomatsku akciju u Siriji Slika nije dostupna Hillary Clinton napao želučani virus, odgodila putovanje

>> VIDEO Sirijski pobunjenici imaju tenk kojim upravljaju pomoću Playstationa

Posljedično tom svrstavanju i u skladu s američkim postupkom u tim slučajevima, sva imovina Fronte Al-Nosra u SAD-u bit će zamrznuta i nijedan američki državljanin neće imati pravo na transakcije s tom skupinom.

Glasnogovornica State departmenta Victoria Nuland rekla je da će njezina organizacija imati 'više za reći sutra (utorak) te u sljedećim danima' o Fronti Al-Nosra, po Washingtonu ogranku Al-Kaide u Iraku koji se premjestio u Siriju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook