Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD će nastaviti pritiskati Srbiju zbog Mladića i Hadžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države drže da je uhićenje i izručenje Radovana Karadžića Haškome sudu važan događaj za međunarodnu pravdu, ali će nastaviti s pritiskom radi što skorijeg uhićenja preostale dvojice haških bjegunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, rekao je američki veleposlanik za pitanja ratnih zločina Clint Williamson.

"Srbija je dužna uhititi svakoga tko je na njezinu teritoriju i surađivati i dalje s Tribunalom osiguravajući tražene dokumente i svjedoke", rekao je Williamson.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na sastanku s Gatesom Jandroković u SAD-u zbog Afganistana Slika nije dostupna Razvit će balističke projektile Sjeverna Koreja izravna je prijetnja SAD-u

Na upit hoće li SAD pomoći haškom tribunalu ako zatraži neke nove dokaze i svjedoke u procesu protiv Karadžića, Williamson je odgovorio potvrdno.

"I do sada smo odgovarali na zahtjeve kako Tužiteljstva tako i obrane. Mislim da je većina informacija koja se tiče Karadžića već odavno osigurana", istaknuo je Williamson.

Dodao je kako tužitelji i istražitelji Tribunala već imaju dosta materijala, te se nada kako će proces protiv Karadžića ubrzo početi, a da je Tužiteljstvo kvalitetno pripremljeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene