Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen je na smrt 1994.

Pogubljen lijekom za eutanaziju životinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Johnnie Baston je postao prva osoba u SAD-u pogubljena samo s jednom dozom lijeka pentobarbital, koji se koristi za eutanaziju životinja.

Pentobarbital, barbiturat koji se koristi i kao blagi anestetik kod ljudi, prvi puta je korišten kod pogubljenja u SAD-u u prosincu 2010., ali kao prvi lijek u koktelu triju lijekova korištenih u smrtonosnoj injekciji danoj osuđeniku u Oklahomi.

Natrijev tiopental je uobičajeni lijek koja se koristi kod smrtonosnih injekcija, no nacionalna nestašica te kemikalije prisilila je neke savezne države da potraže dostupne zamjene.

Baston je proglašen mrtvim u četvrtak ujutro u 10:30, u zatvoru u Lucasvilleu u Ohiu, objavila je američka Uprava za kažnjavanje, prenosi CNN. Osuđen je na smrt 1994. zbog ubojstva vlasnika trgovine u Toledu, Chong Hoon Maha, južnokorejskog imigranta ustrijeljenog u glavu iz neposredne blizine. (Hina)

Pročitajte i ovo Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog" Vuk - 2 Udruge upozoravaju Uhićen splitski psihijatar zbog mučenja 67 pasa i dva vuka: "Kakvi su to ljudi? To su neljudi!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene