Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Molba emitirana na Trafalgaru

SAD: Britanka osuđena na smrt moli pomoć sunarodnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osuđenica na smrt, koja izvršenje kazne čeka u teksaškom zatvoru, tvrdi da joj je ubojstvo namješteno i svoje britanske sugrađane moli da joj spase život, javlja AP.

Očajnička molba 50-godišnje Linde Carty emitirana je na Trafalgarskom trgu u središtu Londona, gdje je postavljena umjetnička instalacija. Carty je 2002. osuđena na smrt zbog ubojstva mlade majke pri otmici njezina novorođenčeta.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u; ilustracija - 1 Stvarna prijetnja ili kampanja Ustavnoj krizi SAD-a ne nazire se kraj: "Nije lako razgovarati s osobom koja za sebe kaže da je božji poslanik" Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez

Tužitelji su tvrdili da je Carty osmislila otmicu kako bi se poslije mogla predstavljati kao djetetova majka, a sve u pokušaju da spasi svoju ljubavnu vezu. Britanska dobrotvorna udruga 'Reprieve' smatra da je slučaj prepun nedosljednosti i da je odvjetnik kojeg je dodijelila država bio nestručan. Događanje na Trafalgaru izvedeno je kako bi javnost upozorila na taj slučaj. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene