Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kroz obnovu infrastrukture

SAD: 50 milijarda dolara za poticanje stvaranja radnih mjesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SAD-a Barack Obama najavit će u ponedjeljak šestogodišnji plan obnove cesta, željeznica i uzletišta u Sjedinjenim Državama kroz početno ulaganje od 50 milijarda dolara koje bi trebalo potaknuti stvaranje radnih mjesta, rekla je Bijela kuća.

Taj je plan jedna od nekoliko gospodarskih inicijativa koje bi Obama trebao iznijeti ovoga tjedna, a kojima bi se trebalo postići snažno potreban rast zaposlenosti i ograničiti predviđene gubitke demokrata na izborima za Kongres 2. studenog.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija počinju radovi Važna obavijest iz HAC-a: Od utorka otežan promet na autocesti A3 Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece"

Nastojeći uvjeriti Amerikance da su njegove gospodarske politike uspješne, Obama će ovoga tjedna iskoristiti nastupe u Milwaukeeju i Clevelandu kako bi odredio ton kampanje. Argument koji će iznijeti na tim putovanjima i konferenciji za tisak u Bijeloj kući jest da su politike demokrata zaustavile propadanje i stvorile određeni gospodarski rast.

Bijela kuća nije rekla na koji će se način platiti plan za infrastrukturu, ali je jedan od dužnosnika rekao da je jedna od opcija koja se razmatra ukidanje poreznih olakšica za naftne tvrtke.

Po šestogodišnjem planu Obama predlaže obnoviti 240.000 kilometara cesta, izgraditi i održavati 6400 kilometara željezničkih pruga, oživiti ili obnoviti 240 kilometara uzletno-sletnih staza i osuvremeniti sustav nadzora zračnog prometa te ustanoviti banku za infrastrukturu koja će poticati privatni, državni i lokalni kapital da ulažu u projekte. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene