Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otišli na Ustavom zajamčen odmor

Tehnički kvarovi i duge stanke: Ovako je izgledao zadnji radni dan saborskih zastupnika u 2017.

Zastupnici na zimskom odmoru (Foto: Dnevnik.hr)
Zastupnici na zimskom odmoru (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Zastupnici na zimskom odmoru (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Saborski zastupnici otišli su na mjesec dana dug, ali i Ustavom zajamčen godišnji odmor. Ali posljednji radni dan nije prošao bez problema. Pokvario se elektronički sustav glasovanja, i taman im dobro došao za dužu stanku dok kvar nije otklonjen.

Nazdravili su blagdanima i otišli na mjesec dana Ustavom zajamčen odmor. No, nije sve išlo glatko. Tehnika je zakazala - čim su sjeli u saborske klupe. Uskočili su radnici. I zastupnike poslali na 'prisilnu' i dulju pauzu.

Pročitajte i ovo Neki zastupnici bez riječi - 2 "TO JE GLUPOST" Reporterka Dnevnika Nove TV nazvala trojicu saborskih zastupnika koji se cijele godine nisu javili za riječ. Pogledajte jesu li sada - progovorili Slika nije dostupna Novčano kažnjeni Objavljen popis zastupnika koji su markirali sa sjednica: Ovo su im bili razlozi

"Oni imaju problem kako održavati tu tanku većinu za glasovanje i svaki ovakav problem i odugovlačenje stvara im poteškoće", rekao je Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta.

Zasladili su se, pa nastavili: a kako drugačije već - stankama. S govornice se od premijera Vlade tražila zaštita zbog cenzure na Facebooku. Povod: objave o slučaju generala Praljka.

"Žele nas vratiti u mračno Jugoslavije, cenzure, jednoumlja. Ovo smatram da nije ništa drugo nego nastavak specijalnog rata koji se vodi u Hrvatskoj", rekla je Bruna Esih, saborska zastupnica stranke Nezavisni za Hrvatsku.

"Zaratio je" zbog Fonda posebno skupih lijekova - i bivši s aktualnim ministrom zdravstva. "Obećao je i on i premijer, a onda je premijer otišao u Europu, ministar se izgubio, a obećanje nije ispunio", rekao je Željko Jovanović, saborski zastupnik SDP-a.

Negodovao je i šef SDP-a Davor Bernardić. Nezadovoljan, jer je prošao zakon o povećanju minimalne plaće - ne i njihovi amandmani: "Pokušavate uvjeriti ljude da je moguće živjeti od 2.700 kuna, a cijelim zakonom kažnjavate one koji su isplaćivali veće plaće, a nagrađujete one koji su isplaćivali crkavicu - minimalac".

Prolaz je dobio i "Hreljin zakon" kojim se rješava dodatak na mirovinu za gotovo 4 tisuće umirovljenika: mahom osiguranici propalog Royal osiguranja. Dio zastupnika u sabornici i danas se vezao svoje pametne uređaje, čitao i surfao... A odreći se zimskog odmora i tako prikloniti HSS-ovom prijedlogu ne pada im napamet.

"Te populističke demagoške i jeftine štoseve neka ostave za neku drugu prigodu i priliku, jer i oni su ti koji isto tako rade kao i svi mi drugi", rekao je Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora.

"Mi smo ga predložili, za to treba promijeniti Ustav, a za to naši glasovi nisu bili dovoljni", rekoa je Arsen Bauk iz SDP-a.

Ženske udruge tražile su i "ruke" za hitnu ratifikaciju Istanbulske koncencije. Prosvjed kojim su zastupnike ispratile na odmor - uzaludan!

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene