Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grčki vojni helikopteri spasili su 8 osoba s tonuće francuske jahte u koju je već počelo nadirati more. Jak vjetar i nemirno more otežavali su spašavanje.


Ministarstvo obrane Grčke objavilo je snimku spašavanja putnika s jahte Yogi koja se prevrnula u Egejskom moru između otoka Skyros i Psara.

Vezani članci Grčka prebacuje 700 migranata s Lezbosa - 1 Grčka prebacuje 2500 migranata s Lezbosa u kontinentalni dio zemlje, prvih 700 već je spremno za put Potres, ilustracija Što se to događa? Albaniju pogodila serija potresa, rano jutros treslo se i u Grčkoj: "Bilo je prilično zastrašujuće"

>> U potonulom trajektu možda još 100 ljudi zarobljeno

Putnici su stajali na bočnom dijelu palube s pojasima za spašavanje. Spasioci su se na palubu spustili iz helikoptera Super Puma kako bi im pomogli pri evakuaciji. U vodu je ubačen i splav za spašavanje jer su jak vjetar i veliki valovi otežavali spašavanje. Meteorološka služba je izvijestila kako je u tom području puhao vjetar jačine 6-7 po Beaufortovoj ljestvici.

Nesreća se dogodila jutros oko 5 sati po lokalnom vremenu. Osmero putnika, svi francuski državljani, prevezeni su na otok Skyros.