Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sulude teorije

Rusko veleposlanstvo u BiH: ''Amerikanci lažu, nema invazije. SAD priprema BiH scenarij nalik ukrajinskom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini na svom službenom Facebook profilu ustvrdilo je da nikakve invazije na Ukrajinu nema i optužilo SAD da destabilizira BiH i priprema za nju scenarij nalik ukrajinskom te je optužilo Washington da pokušava "genetski uništiti Ruse".

Rusko veleposlanstvo uobičajeno funkcionira postavljajući priopćenja na svojoj mrežnoj stranici no u nedjelju je na Facebook profilu s njihovim logom osvanula objava u kojoj se pokušava obračunati s porukom koja je u subotu objavljena na Instagramu veleposlanstva SAD. U toj američkoj objavi su citirani ruski dužnosnici koji prije agresije na Ukrajinu tvrde da napada neće biti i da Zapad širi lažnu propagandu kada na to upozorava.

"Lagali su", zaključak je poruke u kojoj su citirane obmanjujuće izjave osoba poput šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova, Putinovog glasnogovornika Dimitrija Peskova i Anatolija Antonova, ruskog veleposlanika u Washingtonu.

Objava te poruke silno je razljutila ruske diplomate u Sarajevu te su odgovorili ponovo zanijekavši da je u tijeku invazija na Ukrajinu.

"Kao i obično, lažu sami Amerikanci. Jer nema invazije. Umjesto toga postoji specijalna vojna operacija radi demilitarizacije i denacifikacije ukrajinskog režima", ponovili su na Faceboooku poruku iz Putinovog propagandnog govora kojim je on opravdavao napad Rusije na Ukrajinu.

Na FB stranici ruskog veleposlanstva optužuje se Amerikance da su oni militarizirali Ukrajinu "pumpajući kriminalne bande oružjem".

Rusko veleposlanstvo uvrstilo je i bizarne optužbe da su SAD "natrpale Ukrajinu biolaboratorijima, koji su, vrlo moguće, korišteni za proučavanje metoda za uništavanje ruskog naroda na genetskoj razini". Ne navode gdje se nalaze ti navodni laboratoriji i što se u njima zbiva.

Rusko veleposlanstvo u BiH u svojim je objavama neizravno sugeriralo i to da SAD zapravo priprema za BiH scenarij nalik ukrajinskom te da zapravo potkopava EU kao strateškog rivala.

"Upravo Washington je taj koji zapravo ometa dijalog unutar BiH, postavlja konstitutivne narode jedne protiv drugih i protivi se ukidanju anakronog vanjskog protektorata koji predstavlja Ured visokog predstavnika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković SASTANAK OPORBE I PARLAMENTARNE VEĆINE Plenković o hrvatskim dragovoljcima koji idu u Ukrajinu i trebaju li se bojati kaznenog progona: "Idu tamo na osobnu odgovornost"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GANUT POTRESNIM PRIZORIMA Papa Franjo pozvao na otvaranje humanitarnih koridora za izbjeglice iz Ukrajine: "Neka oružje utihne"

U isto vrijeme on takvu Bosnu i Hercegovinu 'pažljivo' gura u Europsku uniju kako bi je, poput Kosova, iskoristio kao 'fitilj' protiv svog geopolitičkog protivnika odnosno EU. To je istina, iako u svjetlu trenutne imaginarne solidarnosti između Amerike i Eirope 'po ukrajinskom slučaju' takva izjava može izgledati pretjerano. Ali doći će trenutak istine", poruka je iz ruskog veleposlanstva.

SAD "nije ‘dokazani prijatelj’, već iskusni predator, koji će, inače, bez oklijevanja prepustiti svog saveznika sudbini ako mu se prikliješti rep", navodi se u zaključku objave američkog veleposlanstva na Facebooku.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene