Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži transparentan postupak

Ruski veleposlanik: Moskva će prihvatiti rezultate testova nervnog otrova

Forenzičari (Foto: AFP)
Forenzičari (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski veleposlanik u Velikoj Britaniji izjavio je da će Moskva prihvatiti rezultate testova koje će provesti međunarodni inspektori za kemijsko oružje na uzorcima nervnog otrova, koji je korišten u trovanju bivšeg ruskog špijuna u Engleskoj, ali samo ako postupak bude transparentan.

Aleksander Jakovenko rekao je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak da Rusija želi znati koji su stručnjaci uključeni u provođenje analiza nervnog otrova kojim su 4. ožujka napadnuti Sergej Skripal i njegova kći Julija u gradu Salisburyju.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar"

Organizacija za zabranu kemijskog oružja istražuje taj slučaj.

U vrijeme njegove tiskovne konferencije Julija Skripal rekla je u izjavi koju je u njezino ime objavila britanska policija da se probudila prije tjedan dana i da je svaki dan sve jača.

Jakovneko je kazao novinarima da je sretan što se ona oporavlja.

"Stvarno sam sretan i nadam se da će se Sergej Skripal također oporaviti. Uvjeren sam da će se Julija jednoga dana vratiti u Moskvu". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene