Forenzičari (Foto: AFP)
Forenzičari (Foto: AFP) Foto: Afp

Ruski veleposlanik u Velikoj Britaniji izjavio je da će Moskva prihvatiti rezultate testova koje će provesti međunarodni inspektori za kemijsko oružje na uzorcima nervnog otrova, koji je korišten u trovanju bivšeg ruskog špijuna u Engleskoj, ali samo ako postupak bude transparentan.


Aleksander Jakovenko rekao je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak da Rusija želi znati koji su stručnjaci uključeni u provođenje analiza nervnog otrova kojim su 4. ožujka napadnuti Sergej Skripal i njegova kći Julija u gradu Salisburyju.

Vezani članci Sergej Lavrov (Foto: Dnevnik.hr) Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov u samoizolaciji, odgođeni posjeti Srbiji i BiH Sučeljavanje Trumpa i Bidena - 1 Biden rekao da je Rusija globalna prijetnja SAD-u, Kremlj odgovorio: "To je širenje mržnje"

Organizacija za zabranu kemijskog oružja istražuje taj slučaj.

U vrijeme njegove tiskovne konferencije Julija Skripal rekla je u izjavi koju je u njezino ime objavila britanska policija da se probudila prije tjedan dana i da je svaki dan sve jača.

Jakovneko je kazao novinarima da je sretan što se ona oporavlja.

"Stvarno sam sretan i nadam se da će se Sergej Skripal također oporaviti. Uvjeren sam da će se Julija jednoga dana vratiti u Moskvu". (Hina)