Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nervni otrov

Skripalova kći javila se sestrični iz bolnice: "Sve je dobro, sve se može riješiti''

Bivši ruski špijun i njegova kći početkom ožujka otrovani su nervnim plinom (Foto: AFP)
Bivši ruski špijun i njegova kći početkom ožujka otrovani su nervnim plinom (Foto: AFP) Foto: Afp
Julija Skripal, koja je otrovana u Britaniji zajedno sa svojim ocem Sergejem, nazvala je svoju sestričnu u Rusiju i rekla joj da se oboje oporavljaju te kako očekuje da će ubrzo biti puštena iz bolnice, izvijestili su u četvrtak ruska državna televizija i agencija Interfax.

Državna televizija objavila je u srijedu navečer da se održao taj telefonski razgovor te da je od Julijine sestrične Viktorije Skripal dobila snimku razgovora za koju ne može jamčiti da je autentična.

Pročitajte i ovo Londonska policija ispred restorana u Salisburyju, arhiva (Foto: AFP) Dvoje ljudi pozlilo Policija opkolila i zatvorila restoran u gradu u kojem su otrovani ruski špijun i njegova kćer Izdan europski uhidbeni nalog za Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova (Foto: AFP) "Zavjera s ciljem ubojstva" Britanci uvjereni: "Za napad nervnim otrovom na Skripala i njegovu kćer odgovorna su dvojica Rusa"

Britanija optužuje Rusiju za trovanje nervnim otrovom, a Moskva odbacuje te optužbe.

Nakon napada 4. ožujka otac i kći bili su u kritičnom stanju, ali je bolnica u kojoj su na liječenju priopćila 29. ožujka da je Juliji sve bolje, dok je BBC izvijestio, pozivajući se na izvore, da je ona "pri svijesti i razgovara".

Državna televizija i Interfax javljaju da je Julija Skripal navodno nazvala Viktoriju u srijedu navečer i da joj je rekla: "Sve je dobro, sve se može riješiti, svima je bolje, svi su živi."

Na pitanje o zdravstvenom stanju svog oca, Julija je navodno rekla: "Sve je dobro, on se sada odmara, spava. Zdravlje je dobro, nitko nema problema koji se ne mogu riješiti. Uskoro ću izaći (iz bolnice)."

Viktorija Skripal, Julijina sestrična i Sergejeva nećakinja, kazala je da planira otputovati u Englesku te da će pokušati vratiti Juliju u Rusiju.

Julija Skripal kaže da je cijeli slučaj "pomalo zbunjujući"

Julija Skripal dala je u četvrtak prvu izjavu za javnost nakon što je prošli mjesec otrovana zajedno sa svojim ocem, bivšim ruskim dvostrukim tajnim agentom Sergejem Skripalom, kazavši da je "cijela epizoda pomalo zbunjujuća".

Skripali su pronađeni otrovani na klupi u južnom engleskom gradu Salisburyju 4. ožujka. Utvrđeno je da su otrovani nervnim otrovom, a Velika Britanija za slučaj okrivljuje Rusiju, što Moskva niječe.

"Probudila sam se prije više od tjedan dana i drago mi je što mogu reći da sam svaki dan sve jača. Zahvalna sam za interes za mene i za puno poruka s dobrim željama koje sam primila", kazala je Julija Skripal (33), u izjavi koju je objavila londonska policija.

"Sigurna sam da razumijete da je cijela epizoda pomalo zbunjujuća i nadam se da ćete poštivati moju privatnost i privatnost moje obitelji tijekom mojeg oporavka." (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene