Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio blizak Medvedevu

Poginuo još jedan ruski tajkun: Pregazila ga Lada Niva

Ruski predsjednik Vladimir Putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin Foto: Afp
Magomed Abdulajev, bivši čelnik ruske regije Dagestan, poginuo je u nakon što je na njega naletio automobil. Radi se o posljednjem slučaju zagonetnih smrti osoba koje su bili bliske režimu ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Magomed Abdulajev, bivši premijer ruske regije Degestan, poginuo je nakon što je na njega u Mahačkali, glavnom gradu regije, naletjela Lada Niva koju je vozio 55-godišnjak.

Ruski mediji javljaju da je spomenuti tajkun prelazio cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza, a smrt je potvrdila i služba za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova, izvijestio je Postsen.

"Kao rezultat nesreće, pješak, 61-godišnji stanovnik grada, je prevezen u bolnicu. Ondje je preminuo zbog teških tjelesnih ozljeda", stoji u priopćenju iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo ilustracija ZLOSTAVLJANJE U CRKVI Slovenski jezuiti zatražili oprost: Njihov član koristio "psiho-duhovnu" kontrolu za seks

Pročitajte i ovo Salva Kiir Dok je svirala himna Šest novinara pritvoreno zbog objave snimke predsjednika s pomokrenim hlačama

Abdulajev je posljednji u dugom nizu istaknutih osoba bliskih režimu Vladimira Putina koji su od početka rata u Ukrajini preminuli u sumnjivim okolnostima.

Ruski mediji javljaju da je bio blizak prijatelj bivšem ruskom predsjedniku i premijeru, Dmitriju Medvedevu, jednom od najradikalnijih ljudi iz Putinova kruga. Abdulajev je na čelu Dagestana bio od 2010. do 2013. godine, kada je predsjednik Rusije bio Medvedev budući da Putin po ruskom ustavu tada nije mogao osvojiti još jedan predsjednički mandat.

Osim toga, Abdulajev i Medvedev poznavali su se iz studentskih dana na Državnom sveučilištu u Sankt Peterburgu. Kao i Medvedev, i Abdulajev je bio veliki zagovornik ruske invazije na Ukrajinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene