Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomorske vježbe

Ruski ratni brodovi u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ratni brodovi trebali bi uploviti u sirijsku luku Tartous u sklopu sredozemne misije, priopćio je glasnogovornik ruske mornarice Igor Digalo.

'12. siječnja Skupina koja se sastoji od nosača zrakoplova 'Admiral Kuznjecov', razarača 'Admiral Levčenko' i tegljača 'Nikolaj Čiker'', uplovit će 12. siječnja u Tartous', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu"

To je predviđeno programom ruskih pomorskih vježbi u Sredozemlju. Moskva i Damask su u rujnu razmatrali mogućnosti razvoja vojne suradnje flota dviju zemalja za posjeta izaslanstva sirijske ratne mornarice Rusiji. Dva su izaslanstva tada razgovarala o razvoju infrastrukture u luci Tartous.

Prema pisanju ruskog tiska ruska ratna mornarica namjerava se više koristiti sirijskim lukama u sklopu pojačane pomorske nazočnosti na Sredozemlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene