Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski ratni brodovi trebali bi uploviti u sirijsku luku Tartous u sklopu sredozemne misije, priopćio je glasnogovornik ruske mornarice Igor Digalo.


'12. siječnja Skupina koja se sastoji od nosača zrakoplova 'Admiral Kuznjecov', razarača 'Admiral Levčenko' i tegljača 'Nikolaj Čiker'', uplovit će 12. siječnja u Tartous', stoji u priopćenju.

Vezani članci Brodice, Hvar Sudar dva broda kod Hvara? Mornar pokušao spriječiti štetu pa zamalo nastradao Eksplozija u Siriji (Foto: Arhiva/AFP) Eksplozije odjekivale Damaskom: Rusija upozorava da će izraelski napadi dovesti do eskalacije napetosti

To je predviđeno programom ruskih pomorskih vježbi u Sredozemlju. Moskva i Damask su u rujnu razmatrali mogućnosti razvoja vojne suradnje flota dviju zemalja za posjeta izaslanstva sirijske ratne mornarice Rusiji. Dva su izaslanstva tada razgovarala o razvoju infrastrukture u luci Tartous.

Prema pisanju ruskog tiska ruska ratna mornarica namjerava se više koristiti sirijskim lukama u sklopu pojačane pomorske nazočnosti na Sredozemlju.