Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodeći protivnik Kremlja

Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni pušten na slobodu

Aleksej Navalni (Foto: AFP)
Aleksej Navalni (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni pušten je u nedjelju kasno navečer iz pritvora u kojem je završio zbog istupa na prosvjedu u Moskvi na kojem je pozvao na bojkot predsjedničkih izbora u ožujku.

Njegova odvjetnica Olga Mikhailova kazala je Reutersu da je njezin klijent pušten bez podizanja optužnice, ali će kasnije morati izići pred sud.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Aleksej Navaljni Što se točno dogodilo? Misterij smrti Andreja Navaljnog: Ovo su najveće nelogičnosti u slučaju koji je zgrozio svijet

Bude li optužen za kršenje zakona o održavanju prosvjeda, mogao bi dobiti do 30 dana zatvora.

Policija ga je privela nedugo nakon što se pojavio na prosvjedu u Moskvi pozivajući na bojkot predsjedničkih izbora u ožujku za koje tvrdi da će biti namješteni.

Prosvjedi su organizirani i na ruskom dalekom istoku te u Sibiru. Glavne demonstracije sazvane su u Moskvi i u Sankt Peterburgu.

Ranije u nedjelju ruska policija je upala u ured Navaljnog u Moskvi razvalivši vrata metalnom polugom i uhitila njegove suradnike, kazali su njegovi suradnici.

Aleksej Navaljni (41) je 2017. bio tri puta uhićen zbog organiziranja neodobrenih skupova s više desetaka tisuća prosvjednika diljem zemlje. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene