Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupio potrebnih dva milijuna potpisa

Ruski milijarder Prohorov želi srušiti Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarder Mihail Prohorov s dva milijuna potpisa ide u bitku protiv Putina. Bogataš koji posjeduje i američki košarkaški klub New Jersey Nets na predsjedničke izbore izlazi kao neovisan kandidat.

Ovo je čovjek koji namjerava s trona maknuti Vladimira Putina. Ruski tajkun Mihail Prohorov skupio je dva milijuna potpisa potrebnih za predsjedničku kandidaturu. Njegovi volonteri marljivo i dalje rade u svim krajevima najveće države na svijetu.

Pročitajte i ovo Ruski portal; ilustracija - 3 Oglasila se Agencija za elektroničke medije Hibridna operacija zahvatila i Hrvatsku: "To je izrazito opasno, nameću ono što odgovara Rusiji" Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

'Smijemo skupiti do 50 tisuća potpisa u svakoj jedinici. Tako da je posao prilično težak. Zahvalan sam velikom broju volontera. Zahvaljujem svima onima koji me podržavaju i koji su dali svoj potpis. Nikada nisam iznevjerio ljude, dat ću sve od sebe da tako bude i sada', istaknuo je Mikhail Prohorov, predsjednički kandidat.

Prohorov se obogatio na metalnoj industriji. Ima 18 milijardi dolara. Prema Forbesu treći je najbogatiji Rus. 'Pogledala sam program Mihaila Prohorova. Nisam izašla na predsjedničke izbore od '92. Prohorov je novo lice, ovo su druga vremena i mislim da obećava', zaključila je Tatjana Aršijeva, stanovnica Moskve.

Nedavne parlamentarne izbore obilježile su optužbe o prevarama, a Putin se suočio s najvećim prosvjedima otkada vlada Rusijom. 'Bit predizborne kampanje nije pitanje kakve kandidati imaju programe, već hoće li Putin brojati glasove pošteno ili ne', smatra Aleksej Mitrofanov, zastupnik stranke 'Samo Rusija'.

Oligarsi koji su se suprostavili Putinu ili su pobjegli, najčešće u Veliku Britaniju ili su u zatvoru. Prohorov se politički aktivirao prije nekoliko mjeseci. Međutim ima i onih kojima je njegovo stupanje na političku scenu sumnjivo. Smatraju da je u stvari Putinov igrač, koji samo služi kako bi se stvorio privid da pravi vladar Rusije ima na izborima neovisnog protukandidata. Predsjednički izbori su za manje od dva mjeseca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene