Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putin u predsjedničkoj fotelji

Putin krenuo u kampanju, obećao veće plaće i mirovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putin uložio u internetsku stranicu čak 205 tisuća kuna. Izbori su 4.ožujka, ove godine !

Ruski premijer Vladimir Putin predložio je veću odgovornost vlade, obećao liberalizaciju društva, veće plaće i mirovine i proaktivnu vanjsku politiku uoči predsjedničkih izbora koji će se održati 4. ožujka, a na kojima se očekuje njegova pobjeda.

Putin je pozvao na uspostavu sustava administrativnih sudova koji bi zaprimali prigovore građana protiv države. 'Pojednostavit ćemo razmatranje pritužbi građana protiv države i u tu svrhu uspostaviti administrativne sudove', rekao je Putin u svom predizbornom programu postavljenom na službenoj internetskoj stranici njegove predsjedničke kampanje koja je pokrenuta u četvrtak.

'Jamčit ćemo odgovornost države građanima kojima ona služi. Napravit ćemo učinkoviti mehanizam građanske kontrole nad aktivnostima države u područjima koja su najosjetljiva za korupciju', kazao je.

Istaknuo je da ljudski razvoj, pravda i sloboda moraju postati prioritet države i njezinih institucija. 'Država treba pružiti uvjete kako bi osigurala pouzdanu zaštitu svakog ruskog građanina', rekao je Putin. Također je izjavio da 'svaka osoba treba imati slobodu izbora, a sloboda se treba temeljiti na pravdi'.

Obećao je veće plaće i mirovine i rekao je da je strateški cilj Rusije udvostručiti produktivnost u idućem desetljeću budući da zemlja sada daleko zaostaje za vodećim svjetskim silama u produktivnosti i energetskoj učinkovitosti.

Također je obećao nastavak modernizacije oružanih snaga.

Putin je dao naznake da će Rusija voditi energičniju i proaktivniju vanjsku politiku i da će učinkovito odgovarati na bilo kakve jednostrane poteze svojih partnera. 'Međunarodna suradnja je dvosmjerna ulica', rekao je. 'Na jednostrane poteze naših partnera koji neće uzimati u obzir mišljenje Rusije i njezine interese bit će primjereno odgovoreno.' Upozorio je da se pravila igre u globalnoj politici i ekonomiji 'ne mogu donositi Rusiji iza leđa'.

Na internetskoj stranici www.putin2012.ru objavljen je program Putinove predsjedničke kampanje, njegova biografija, interesi, događaji i javna mišljenja. Posjetitelji mogu na stranici i ostavljati svoje prijedloge Putinu.

Glasnogovornik aktualnog premijera Dmitrij Peskov izjavio je da se radi o modernoj i solidnoj internetskoj stranici na kojoj se mogu naći svi potrebni podaci o Putinu kao predsjedničkom kandidatu. Stranicu je dizajnirala novinska agencija RIA Novosti za 1,1 milijun rubalja (oko 205 tisuća kuna) (Hina)
 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Smjene i imenovanja Ovo je novi pomoćnik ruskog predsjednika Vladimira Putina: Zovu ga drugim najmoćnijim čovjekom Moskve Sergej Šojgu i Vladimir Putin Veliko iznenađenje Prioriteti Kremlja hitno se mijenjaju: Otkriveno zašto je Putin smijenio Šojgua

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene