Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Osuđen izbor mitropolita Kirila

Ruski homoseksualci protiv izbora homofobnog patrijarha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga ruskih homoseksualaca osudila je izbor mitropolita Kirila za novog patrijarha Ruske pravoslavne crkve jer je homofob, tvrdi se u priopćenju što ga u srijedu prenose mediji.

'Čovjek krajnje nedemokratskih i homofobnih uvjerenja koji svoja agresivna stajališta prikriva vještom demogogijom, odsad vodi najmoćniju pravoslavnu vjersku organizaciju', piše udruga 'Gay Russia'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bio pozitivan na koronu Detalji sahrane srpskog patrijarha Irineja: Tijelo će biti izloženo kako bi se vjernici oprostili od njega Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixsell) SPC reagirao priopćenjem Patrijarh Irinej (90) u teškom stanju zbog koronavirusa: Neki mediji javili da je preminuo, iz SPC-a poručuju - "To su lažne vijesti"

'Pravoslavnom crkvom (...) država se uvelike koristi u svojoj političkoj propagandi. Taj sumnjiv savez autoritarne vlasti i agresivne crkve ozbiljna je prijetnja građanskim slobodama u Rusiji', navodi homoseksualna zajednica u priopćenju. Priopćenjem se upozorava da patrijarh Kiril nije običan homofob, već homofob koji svoja uvjerenja širi i putem medija i u dogovoru s političarima.

Gay Pride parade, koje su pripadnici homoseksualnih zajednica organizirali u Moskvi unatoč zabrani gradskih vlasti, završile su nasilnim napadima mladih nacionalista 2006. i 2007. godine. Moskovski gradonačelnik Jurij Lužkov nazvao je gay manifestacije 'Sotonskim činom' te 'oružjem za masovno uništenje' kojim se Zapad koristi u napadu na Rusiju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene