Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOJI IM JE CILJ?

Četiri velika ruska amfibijska ratna broda prošla pored Japana u smjeru Europe: "Neobično je da prolaze tako blizu..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japansko Ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak da je uočilo četiri velika ruska amfibijska ratna broda kako plove kroz tjesnac u sjeveroistočnom Japanu u smjeru zapada, vjerojatno prema Europi.

Slike amfibijskih transportera koje je objavilo Ministarstvo obrane, a koji se obično koriste za iskrcavanje snaga na obalu, pokazale su nešto što se činilo kao vojni kamioni ukrcani na palubu jednog od plovila. 

Pročitajte i ovo Rusi trpe posljedice ukrajinskih napada rastu cijene Ukrajinci novom taktikom osiromašuju Ruse, nova meta pokazala se posebno učinkovitom Francuska vojska Opasna predviđanja Europska sila otvoreno se priprema za rat, jasno je i protiv koga: "Dio smo koalicije..."

"Ne znamo kamo idu, ali njihov smjer sugerira kako je moguće da se kreću prema Ukrajini", rekao je glasnogovornik Ministarstva obrane.

Pomorska patrola prvo je u utorak otkrila ruska plovila, koja mogu nositi desetke tenkova, drugih vojnih vozila i stotine vojnika, pa ih nadzirala dok su se kretali prema zapadu od Tihog oceana do Japanskog mora kroz uski tjesnac Tsuruga, koji odvaja otoke Honshu i Hokkaido, u srijedu.

"Neobično je da ruski brodovi prolaze kroz tjesnac tako blizu japanskog teritorija", rekao je glasnogovornik.

Naoružani protutenkovskim oružjem koje isporučuju Sjedinjene Američke Države i druge zemlje, ukrajinski borci napravili su velike gubitke ruskim oklopim vozilima i kamionima za gorivo.

Moskva, koja svoj napad opisuje kao "specijalnu operaciju", možda želi ojačati svoju vojsku novom opremom.

Saveznici u NATO-u su Ukrajini već isporučili 20.000 komada protutenkovskog i drugog oružja, a u srijedu su izjavili da će nastaviti pomagati zemlji da se odupre ruskom napadu.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene