Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im prvi "ples"

Ruski borbeni zrakoplov presreo američke bombardere iznad Baltičkog mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski borbeni zrakoplov presreo je manju skupinu američkih ratnih zrakoplova u letu preko Baltičkog mora tijekom godišnjih vojnih vježbi, izjavili si iz američkog Ministarstva obrane preko Tweetera.

Prema riječima službenika Pentagona, ruski Su-27 borac presreo je vojni zračni tanker 'Boeing KC-135 Stratotanker' u pratnji dva B-1 bombardera i jednog B-52 tijekom vježbe BALTOPS (Baltičke operacije), koja je započela u subotu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

 

Fotografije koje je objavilo Ministarstvo obrane SAD-a ukazuju da mlažnjak letio zajedno s američkim ratnim zrakoplovima. Dužnosnici su rekli da je manevar izveden na siguran način.

 

Ovo nije bio jedini susret ruskih i NATO-ovih zračnih snaga u posljednje vrijeme. Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je 6. lipnja kako su presreli još jedan B-52 bombarder iznad Baltičkog mora, gdje ga je Su-27 ispratio van ruskog teritorija. Dužnosnici NATO-a izjavili su kako ruski piloti uglavnom provode takve manevre "sigurno i profesionalno".

BALTOPS vježbe će trajati do 16. lipnja uključujući 5.600 vojnika zračnih, morskih i kopnenih snaga iz 12 država NATO-a (Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Njemačka, Latvija, Litva, Nizozemska, Norveška, Poljska, SAD i Velika Britanija), kao i Finska i Švedska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene