Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratila se pošiljatelju

VIDEO Lansiranje pošlo po zlu: Ruska raketa zemlja-zrak okreće se i zabija u mjesto odakle je ispaljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvenim mrežama širi se snimka navodnog neuspjelog lansiranja ruskog raketnog sustava protuzračne obrane. Snimka je, kako se navodi, nastala u Alčevsku u regiji Lugansk.

Na društvenim mrežama se pojavio video u kojem se projektil ruske protuzračne obrane ispaljen u Luganskoj regiji okreće za 180 stupnjeva u zraku i zabija gotovo na točno mjesto odakle je lansiran.

Pročitajte i ovo Avdijivka Novi gubici Ukrajina ostala bez dijela teritorija: Obećana pomoć Zapada nije stigla Ukrajinski vojnici u Kremini 12. siječnja 2023. rat u Europi Pet glavnih točaka koje Rusi probijaju, Ukrajinci su nadjačani: "Situacija je napeta"

Za sada nema službene potvrde autentičnosti snimke, niti više detalja gdje i kada je nastala.

"Ovo je navodno snimka neuspjelog lansiranja rakete ruskog sustava protuzračne obrane iz Alčevska u Luganskoj oblasti", napisano je uz videosnimku koja je na društvenim mrežama objavljena u petak.

Uz videosnimku se na društvenim mrežama navodi da je nastala u jutarnjim satima u petak, u blizini grada Alčevska, 80 kilometara južno od Sjeverodonecka, na području na kojemu se vode najžešće borbe u ovom trenutku. Sve se, navodno, dogodilo u neposrednoj blizini stambenih zgrada.

Prema nekim izvješćima, radi se o protuzračnom raketnom sustavu, pretpostavlja se S300, kojim upravljaju proruski separatisti iz samoprozvane Narodne Republike Lugansk.

Uzrok kvara na projektilu koji je prouzročio da se ona okrene za 180 stupnjeva i vrati - nije poznat. Lokalni mediji javljaju da je na mjestu događaja izbio požar, ali za sada nema informacija o žrtvama.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene