Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima i gorih od nas

Rusiju korupcija godišnje košta 300 milijardi dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dmitrij Medvjedev nije uspio zadati udar korupciji koja Rusiju godišnje košta 300 milijardi dolara, objavio je Transparency International.

To je 18 posto od ruskog BDP-a u 2008. koji je iznosio 1,7 bilijuna dolara. Čitav niz birokrata misli da su te milijarde njihova podrazumijevajuća zarada. Medvjedev je često apelirao na sunarodnjake da raskinu sa kulturom uzimanja mita i to još od kad je došao na čelo Rusije 2008, upozoravajući da korupcija prijeti nacionalnoj sigurnosti.

Pročitajte i ovo Ukrajinski tenk u regiji Harkiv Sve se ispituje Velika čistka! Ukrajinska policija istražuje desetke slučajeva u vojsci: "U ovom trenutku to je iznimno strašan zločin" Prosvjed Kaos na ulicama VIDEO Prosvjednici bacaju molotovljeve koktele na zgradu albanske vlade: Optužuju premijera za nepotizam i korupciju

>> Po percepciji korupcije Hrvatska stoji lošije nego lani

'Sa ovolikim obimom korupcije Rusija ne može naprijed', objavio je Transparency international upozorivši da korupcija odnosi petinu društvenog proizvoda. 'Ako se nastavi s korupcijom, pojest će sve resurse koje smo mogli uložiti u budućnost'. Transparency je istaknuo kako je Medvjedev pokušao unaprijediti zakone ali da većina Rusa i dalje vjeruje kako mito i korupcija rastu.

Prema Indeksu percepcije korupcije Rusija je na užasno niskom 146 mjestu, te kao članica G8 na listi se nalazi sa državama poput Zimbabwea i Sierra Leonea. Prošle godine Rusija je bila na 148 mjestu. Transparency začetak ovolike korupcije nalazi na samom početku 90-ih na početku privatizacije kada je mala skupina biznismena kupila najvrjednija sredstva nekadašnje supersile.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene