Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija: Zubkov najavljuje promjene u vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoimenovani ruski premijer Viktor Zubkov najavio je parlamentarnim zastupnicima promjene u sastavu vlade, dok mediji predviđaju da bi glavna žrtva mogao biti ministar gospodarstva German Gref.

Predsjednik Vladimir Putin smijenio je u srijedu Mihaila Fradkova i na njegovo mjesto predložio malo poznatog 65-godišnjeg vladinog dužnosnika Viktora Zubkova čija je dosadašnja zadaća bila borba protiv pranja novca. Putinov potez iznenadio je analitičare koji su očekivali nekoga politički utjecajnijeg.

Pročitajte i ovo Uhićenje nakon napada na premijera Slovačke uhićen muškarac VIDEO/FOTO Atentat na slovačkog premijera: Objavljene prve snimke Novinari ispred Banskih dvora Promjene u Banskim dvorima FOTO Svi hrvatski premijeri: Znate li tko su sve bili predsjednici Vlade?

Zubkov je u četvrtak došao u tek kurtoazni posjet parlamentu, a prema riječima zastupnika Genadija Gudkova iz proputinove frakcije Poštena Rusija, Zubkov je rekao samo da "oni koji su se kompromitirali ili ne rade dobro neće biti u novom sastavu vlade".

Očekuje se da će parlament, u kojem prevladavaju Putinovi pristaše, sutra potvrditi imenovanje Viktora Zubkova na dužnost premijera.

Zubkov je također kazao da ne isključuje mogućnost da se kandidira na sljedećim predsjedničkim izborima.

"Postignem li nešto kao premijer, tada ne isključujem i tu
mogućnost", kazao je. Ujedno je ocijenio da se administrativne reforme nisu pokazale učinkovitima, te najavio promjene u strukturi vlade.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene