Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija želi pregovore o novom sporazumu CFE

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija ove jeseni želi početi pregovore o novom sporazumu o Konvencionalnim snagama u Europi (CFE), javlja u petak agencija Interfax pozivajući se na izvore u ministarstvu vanjskih poslova.

Prošli je tjedan ruski predsjednik Vladimir Putin je najavio da će se Rusija povući iz sporazuma.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Andrej Plenković odlazi iz Banskih dvora nakon sastanka s DP-om Iz minute u minutu Završio sastanak DP-a i HDZ-a u Banskim dvorima: Razgovarali dva sata, evo što je dogovoreno

NATO je izrazio zabrinutost zbog ruskog povlačenja te je predložio održavanje posebne konferencije o sporazumu, što je Rusija odbacila u srijedu, predloživši umjesto toga novi sporazum.

- Nadamo se da ćemo na jesen moći započeti značajne pregovore s našim partnerima iz CFE-a, SAD-om i NATO-om o modernizaciji sporazuma, kazao je Anton Mazur, šef odjela za kontrolu konvencionalnog oružja u ruskom ministarstvu vanjskih poslova.

Potpisan 1990. i obnovljen 1999. sporazum ograničava broj tenkova, topništva, zrakoplova i helikoptera smještenih između Atlantika i Urala.

Rusija se želi povući jer tvrdi da članice NATO-a nisu ratificirale
posljednju verziju sporazuma.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene